sobota 29. septembra 2012

Sobotňajšie penne so šošovicou


Sobotné obedy sú proste pojem. Z detstva sa mi vybavuje granatír, instatné knedličkové polievky, francúzske zemiaky alebo biela fazuľová polievka a langoše. V sobotu sa u nás robí všeličo iné a varenie ide na posledné miesto. Keď už sme hladní, rýchlo sa niečo zbúcha, aby to zasýtilo. V sobotu sa skrátka je akosi inak, stoluje sa inak. A jedným takým vegánskym sobotným jedlom sú aj tieto penne so šošovicou (z konzervy, zbičujte ma, upáľte a telo hoďte do rieky, mne to proste chutí). 

A dokopala som sa aj k mrkvovo-rukolovému šalátu, ktorý som podliala domácim olivovým olejom, suvenír z Chorvátska.


 
Ingrediencie (pre štyri osoby):
balenie celozrnných cestovín penne
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 menšia cuketa
1 stonka stonkového zeleru
½ balíčka mrazenej kukurice
1 konzerva hnedej šošovice (pre lepší pocit všetky strukoviny z konzervy preplachujem vriacou vodou)
pár sušených paradajok
200 ml zeleninového vývaru
čierne korenie, chilly
olivový olej

Na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, pridajte na kocky nakrájanú cuketu, na kúsky nakrájaný zeler a chvíľu pražte. Potom pridajte mrazenú kukuricu, okoreňte (nesoľte, vývar je dosť slaný, poprípade osolíte na záver). Podlejte  vývarom a duste, kým kukurica nezmäkne. Na záver, keď sa väčšina vody vstrebe, pridajte prepláchnutú šošovicu a sušené paradajky, nechajte prevrieť a podávajte s uvarenými cestovinami a hrsťou petržlenovej vňate. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára