utorok 4. septembra 2012

Brokolicové fašírky v orechovej strúhanke so zeleninovým pyré

Fašírky, kaša a avokádový dip, ktorý mi k tomu tak nejak pasoval, ale to sú moje zvrátené chute, ktoré nemusíte nasledovať.
 
Toto je základný recept na brokolicové fašírky, ktorý môžete obohacovať podľa vlastného uváženia. Mrkvou či inou zeleninou, orechmi či sójovými syrmi. A ešte poviem toto. Fašírky budú určite vyzerať lepšie, ak ich opražíte na oleji. Ja ich však vždy pečiem v rúre, pre lepší pocit.  Zeleninové pyré z mrkvy, petržlenu a zeleru je veľmi chutná, zdravá a farebná obmena toho klasického.  

 
Ingrediencie na fašírky:
(na 8 fašírok)
1 menšia brokolica
chlebová strúhanka + pomleté orechy v pomere 1:1
1 strúčik cesnaku
olivový olej
muškátový oriešok
soľ, čierne korenie
 
Vo vode si uvaríme do mäkka brokolicu.
Rozpučíme ju vidličkou.
Okoreníme, pridáme trochu strúhanky zmiešanej s orechmi a trošku oleja. Rukami tvarujeme guličky, ktoré obalíme v strúhankovo orechovej zmesi.

 
Guličky jemne pritlačíme vidličkou, aby sme dosiahli tvar placiek.
Opekáme na oleji, alebo pečieme na vymastenom plechu.

 
Ingrediencie na farebné pyré:
asi 4 väčšie zemiaky
2 mrkvy
¼ zeleru
1 PL lyžica rastlinného masla
soľ, čierne korenie, muškátový oriešok 

 
Zemiaky a mrkvu so zelerom si uvaríme osobitne, keďže zemiaky sa varia dlhšie.
Uvarenú zeleninu rozpučíme vidličkou, okoreníme, pridáme maslo a rozmixujeme na kašu. Maslo resp. aj rastlinné mlieko pridávame podľa potreby a chuti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára