utorok 4. septembra 2012

Pórové farfalle podľa Jamieho Oliviera s falošným parmezánom

Jamie je fenomén. Ženy ho milujú, lebo vie famózne variť a muži ho milujú, lebo pôsobí fakt frajersky, keď krája bazalku, ktorú si sám dopestoval v tégliku od smotany na balkóne. Jeho recepty mám rada, sú jednoduché a  nie príliš anglické, takže chutia naozaj dobre.

Ingrediencie
*Dosť veľa póru. Asi jeden na osobu.
*strúčik cesnaku
*olivový olej
*asi dva hrnčeky zeleninového  vývaru
*akékoľvek cestoviny, ja som mala chuť na farfalle
*čierne korenie

Na falošný parmezán potrebujete:
*olivový olej
*strúčik cesnaku
*hrsť strúhanky. Nebuďte leniví a spravte si domácu strúhanku zo starého tmavého chleba.
*hrsť na drobno posekaných sušených hríbov. Ak nemáte po ruke sušené hríby, jednoducho si v trúbe usušte na priesvitné plátky pokrájané tri šampiňóny.
*štipka sušeného tymiánu

Nemýlite sa, ak si myslíte, že jednoducho všetko hodíte na panvicu a chvíľu opekáte. Takýto ,,falošný parmezán“ môžete použiť do polievok a iných cestovín. Toto je výmysel samotných Talianov a tí sú odborníci na slovo vzatí.

Na rozpálenom oleji pražíme nadrobno nasekaný cesnak, pór a zalejeme zeleninovým vývarom. Okoreníme čiernym korením. Nesolíme! Vývar je dosť slaný.
Varíme až kým sa nevyparí väčšina vývaru a nám tak vznikne hustejšia omáčka s rozvareným pórom. Medzičasom ste si určite stihli uvariť v osolenej vode cestoviny a teraz ich môžete primiešať k omáčke. Podávame s poctivou hrsťou falošného parmezánu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára