utorok 2. októbra 2012

Vegánske koláčiky plnené domácou vegánskou nutelou

 
S dezertmi je to u mňa tak. Snažím sa im vyhýbať, lebo viem, že sa nepatria. Preto na mojom blogu nájdete minimum sladkostí. Keď mám totiž absťák, väčšinou mi stačí rozpustiť v mikrovlnke tmavú čokoládu a primiešať do nej banán alebo orechy. Lebo keď už dezert, tak bez čokolády sa mi neráta. (Mojou absolútnou delikatesou je čokoládová torta, ktorej základ tvorí asi 300 gramov roztopenej horkej čokolády. Vegánsku verziu som ešte neskúšala, vyhýbam sa jej ako čert krížu, lebo viem, že by som hriešne množstvo zjedla len tak na posedenie). Takže tak.
 
Ingrediencie (asi na 24 pirôžkov):
Cesto:
2 šálky bielej múky (a ďalšia pri miesení a vaľkaní)
½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
5 – 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 hrnček rastlinného masla (ja som použila kombináciu rastlinného masla a kokosového tuku, ale na    chuti to nebolo poznať)
1/3 hrnčeka rastlinného mlieka
1/3 vody

Na domácu vegánku nutellu potrebujete:
100 g tmavej čokolády
hrsť rozdrvených lieskových orieškov
1 PL rastlinného masla alebo iného rastlinného tuku


 Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame do tvárneho cesta, ktoré necháme chvíľku odležať.
Medzitým si vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu a rastlinné maslo. K rozpustenej čokoláde primiešame rozdrvené oriešky a necháme vychladnúť.
 
Z cesta vykrajujeme kolieska, ja som použila pohár. 

Vykrojené kolieska plníme čokoládou, odporúčam ako odmerku použiť čajovú lyžičku. Konce spojíme, presne ako pirôžky, pritlačíme prstami a pritlačíme vidličkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára