utorok 2. októbra 2012

Tekvicová omáčka s čínskymi špenátovými rezancami

Možno som to už spomínala. Jeseň a všetko, čo ju pripomína, milujem. Takže jedlá z tekvice mi okamžite vylepšia deň a spravia teplo v brucho. Tie rezance boli trochu experiment, možno zvolíte inú prílohu, napríklad cestoviny farfalle, penne, gnocchi alebo conchiglie (mušličky).

Ingrediencie:
1/2 tekvice na pečenie
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
kúsok čerstvého postrúhaného zázvoru
nadrobno nasekaná chilly paprička
2-3 lyžice kokosového mlieka (nesladeného)
asi 1/2 hrnčeka vody
olivový olej
soľ, čierne korenie, kari korenie, muškátový oriešok, nadrobno nasekaná šalvia

+ bonus špenátové rezance (alebo akékoľvek iné)  a na posypanie mandľové lupienky a tekvicové jadierka

1.Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú, očistenú tekvicu. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou chvíľu dusiť, aby zmäkla.

2. Keď je tekvica mäkká, časť tekvice popučíme vidličkou. Vznikne nám tak hustá omáčka s kúskami tekvice.

3. Pridáme chilly, zázvor, cesnak, kari korenie a muškátový oriešok a 2-3 lyžice kokosového mlieka na zjemnenie. Okoštujeme, či všetko sedí.

4. Podávame s uvarenými rezancami a nasucho upraženými mandľovými lupienkami a tekvicovými jadierkami, samozrejme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára