Sobotné obedy sú proste pojem. Z detstva sa mi vybavuje
granatír, instatné knedličkové polievky, francúzske zemiaky alebo biela
fazuľová polievka a langoše. V sobotu sa u nás robí všeličo iné
a varenie ide na posledné miesto. Keď už sme hladní, rýchlo sa niečo
zbúcha, aby to zasýtilo. V sobotu sa skrátka je akosi inak, stoluje sa
inak. A jedným takým vegánskym sobotným jedlom sú aj tieto
penne so šošovicou (z konzervy, zbičujte ma, upáľte a telo hoďte do rieky,
mne to proste chutí).
![]() |
A dokopala som sa aj k mrkvovo-rukolovému šalátu, ktorý som podliala
domácim olivovým olejom, suvenír z Chorvátska.
|
Ingrediencie (pre štyri osoby):
balenie celozrnných cestovín penne
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 menšia cuketa
1 stonka stonkového zeleru
½ balíčka mrazenej kukurice
1 konzerva hnedej šošovice (pre lepší pocit všetky
strukoviny z konzervy preplachujem vriacou vodou)
pár sušených paradajok
200 ml zeleninového vývaru
čierne korenie, chilly
olivový olej
Na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak,
pridajte na kocky nakrájanú cuketu, na kúsky nakrájaný zeler a chvíľu
pražte. Potom pridajte mrazenú kukuricu, okoreňte (nesoľte, vývar je dosť
slaný, poprípade osolíte na záver). Podlejte
vývarom a duste, kým kukurica nezmäkne. Na záver, keď sa väčšina
vody vstrebe, pridajte prepláchnutú šošovicu a sušené paradajky, nechajte
prevrieť a podávajte s uvarenými cestovinami a hrsťou
petržlenovej vňate.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára