![]() |
Fašírky, kaša a avokádový dip, ktorý mi k tomu tak nejak pasoval, ale to sú moje zvrátené chute, ktoré nemusíte nasledovať. |
Toto je základný recept na brokolicové fašírky, ktorý môžete
obohacovať podľa vlastného uváženia. Mrkvou či inou zeleninou, orechmi či
sójovými syrmi. A ešte poviem toto. Fašírky budú určite vyzerať lepšie, ak
ich opražíte na oleji. Ja ich však vždy pečiem v rúre, pre lepší pocit. Zeleninové pyré z mrkvy, petržlenu a zeleru je veľmi chutná, zdravá a farebná obmena toho klasického.
Ingrediencie na fašírky:
(na 8 fašírok)
1 menšia brokolica
chlebová strúhanka + pomleté orechy v pomere 1:1
1 strúčik cesnaku
olivový olej
muškátový oriešok
soľ, čierne korenie
Vo vode si uvaríme do mäkka brokolicu.
Rozpučíme ju vidličkou.
Okoreníme, pridáme trochu strúhanky zmiešanej s orechmi
a trošku oleja. Rukami tvarujeme guličky, ktoré obalíme
v strúhankovo orechovej zmesi.
Guličky
jemne pritlačíme vidličkou, aby sme dosiahli tvar placiek.
Opekáme na oleji, alebo pečieme na vymastenom plechu.
Ingrediencie na farebné pyré:
asi 4 väčšie zemiaky
2 mrkvy
¼ zeleru
1 PL lyžica rastlinného masla
soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
Zemiaky a mrkvu so zelerom si uvaríme osobitne, keďže
zemiaky sa varia dlhšie.
Uvarenú zeleninu rozpučíme vidličkou, okoreníme, pridáme
maslo a rozmixujeme na kašu. Maslo resp. aj rastlinné mlieko pridávame
podľa potreby a chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára