Jamie je fenomén. Ženy ho milujú, lebo vie famózne variť
a muži ho milujú, lebo pôsobí fakt frajersky, keď krája bazalku, ktorú si sám
dopestoval v tégliku od smotany na balkóne. Jeho recepty mám rada, sú
jednoduché a nie príliš anglické, takže
chutia naozaj dobre.
Ingrediencie
*Dosť veľa
póru. Asi jeden na osobu.
*strúčik
cesnaku
*olivový
olej
*asi dva
hrnčeky zeleninového vývaru
*akékoľvek
cestoviny, ja som mala chuť na farfalle
*čierne korenie
Na falošný parmezán potrebujete:
*olivový
olej
*strúčik
cesnaku
*hrsť
strúhanky. Nebuďte leniví a spravte si domácu strúhanku zo starého tmavého
chleba.
*hrsť na
drobno posekaných sušených hríbov. Ak nemáte po ruke sušené hríby, jednoducho
si v trúbe usušte na priesvitné plátky pokrájané tri šampiňóny.
*štipka
sušeného tymiánu
Nemýlite sa,
ak si myslíte, že jednoducho všetko hodíte na panvicu a chvíľu opekáte.
Takýto ,,falošný parmezán“ môžete použiť do polievok a iných cestovín.
Toto je výmysel samotných Talianov a tí sú odborníci na slovo vzatí.
Na rozpálenom oleji pražíme nadrobno nasekaný cesnak, pór a zalejeme
zeleninovým vývarom. Okoreníme čiernym korením. Nesolíme! Vývar je dosť slaný.
Varíme až kým sa nevyparí väčšina vývaru a nám tak
vznikne hustejšia omáčka s rozvareným pórom. Medzičasom ste si určite
stihli uvariť v osolenej vode cestoviny a teraz ich môžete primiešať
k omáčke. Podávame s poctivou hrsťou falošného parmezánu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára