Moja lenivosť niekedy nemá hraníc. Priznávam, uvariť si zmrazený hrášok, alebo
dokonca vylúskať čerstvé sladučké struky a pripraviť si túto famóznu nátierkuz neho,
by malo niečo do seba. Možno raz. Lenže keď som hladná, môj živočíšny pud mi
nedovoľuje dobrovoľne sa trýzniť ďalšiu pol hodinu, kým sa uvarí nebodaj
vylúska tá trocha hrachu, ktorú potrebujem na jednu porciu. Takže čo urobí
lenivá vegánka?
Otvorí chladničku, vyberie hrášok v konzerve, áno aj so
všetkými tými lahodnými éčkami, a do piatich minút servíruje večeru.
Mimochodom, milujem hrášok z konzervy. Na zelený štvrtok som si ku
konzerve na pomoc privolala aj kaiserku a na tento lahodný táborácky obed
spomínam s láskou do dnes.
Ingrediencie:
hrášok v konzerve . množstvo podľa toho, koľko zjete.
čierne korenie, chilly, citrón (nie sú nevyhnutné)
tučnučký strúčik cesnaku
olivový olej
chlieb. Najlepšie domáci. Zas taká lenivá nie som.
Hrach zlejeme a prepláchneme niekoľkokrát čistou vodou.
Neviem, či to má nejaký účinok, ale mne to robí dobre na duši.
Vidličkou rozpučte hrach na kašu. Ja to robím samozrejme
priamo v konzerve.
Pridajte čierne korenie, chilly a trochu citrónovej
šťavy na chuť. Tento krok môžete aj pokojne vynechať.
To je všetko. Už len opečte v hriankovači chlieb,
pokvapkajte ho olivovým olejom a rozšafne potrite cesnakom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára